گوجه فرنگی بنفش اصلاح شده ژنتیکی مجوز تولید گرفت
کوتاه کننده لینک: کوتاه کننده لینک: وزارت کشاورزی آمریکا، تولید گوجه فرنگی بنفش اصلاح شده ژنتیکی را مورد تایید قرار داده است.
به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، گوجه فرنگی بنفش تقویت شده، بعد از گذشت بیش از یک دهه توسعه، از نظر داشتن مواد مغذی توسط "وزارت کشاورزی آمریکا" (USDA) برای پرورش دادن بی خطر تلقی شده است. این گوجه فرنگی ها برای اینکه نسبت به گونه های پیشین ۱۰ برابر بیشتر آنتی اکسیدان تولید کنند، اصلاح ژنتیکی شده اند.
در سال ۲۰۰۸، یک پژوهش جالب در مجله "Nature Biotechnology" به چاپ رسید. این پژوهش در مورد نوعی گوجه فرنگی گزارش داد که برای تولید حجم بالایی از آنتی اکسیدان ها به نام "آنتوسیانین" (Anthocyanin)، ویرایش ژنتیکی شده بود.
آنتوسیانین ها بطور طبیعی در خیلی از محصولات مانند زغال اخته و کلم قرمز یافت می شوند. آنها مسئول رنگدانه بنفش در این محصولات هستند و مزایای مختلفی همچون کاهش خطر بیماری قلبی و دیابت را برای سلامتی به همراه دارند.
برخی از انواع گوجه فرنگی با پوست بنفش طبیعی، حاوی سطوح پایینی از آنتوسیانین هستند، اما تعدادی از دانشمندان علوم غذایی به این مساله فکر کردند که آیا می توان این سطوح را با چند تغییر ژنتیکی افزایش داد. بدین منظور، دو ژن از گیاه دیگری موسوم به "گل میمونی" (Snapdragon) گرفته شد و به صورتی گوجه فرنگی بنفش افزوده شد. این ژن ها، توانایی گیاه را برای تولید آنتوسیانین تقویت کردند و در نتیجه، گوجه فرنگی منحصربه فردی با بافت بسیار بنفش به وجود آمد.
پژوهش سال ۲۰۰۸، آزمایش اثرات این گوجه فرنگی تقویت شده با آنتوسیانین را بر سلامتی موش هایی گزارش کرد که برای مبتلاشدن به سرطان مهندسی شده بودند. موش هایی که با رژیم غذایی حاوی گوجه فرنگی بنفش تغذیه شدند، ۳۰ درصد بیش از موش هایی که با رژیم غذایی معمولی تغذیه شدند، عمر کردند.
"کتی مارتین" (Cathie Martin)، زیست شناس گیاهی، طی مصاحبه ای در سال ۲۰۰۸ اظهار داشت: این یکی از اولین نمونه های مهندسی متابولیک است که پتانسیل ارتقای سلامت بوسیله رژیم غذایی را با کاهش تأثیر بیماریهای مزمن ارائه می دهد و مطمئنا اولین نمونه از یک ارگانیسم اصلاح شده ژنتیکی بشمار می رود که یک مزیت بالقوه را برای همه مصرف کنندگان ارائه می کند.
گوجه فرنگی بنفش اصلاح شده ژنتیکی بعد از مدت ها گذراندن فرآیندهای نظارتی و دریافت تایید "سرویس بازرسی سلامت حیوانات و گیاهان" (APHIS)، حالا یک گام به بازار نزدیکتر شده است. این مجوز بدان معناست که گیاه اصلاح شده ژنتیکی دیگر با کنترل های سختگیرانه که مکان و نحوه پرورش آنرا محدود می کنند، روبرو نیست. بدین ترتیب، می توان آنرا مانند هر محصول مجاز دیگری با خیال آسوده در هر نقطه ای از آمریکا کشت کرد.
"جاناتان جونز" (Jonathan Jones) که بیش از یک دهه است با مارتین در تجاری سازی این گیاه کار می کند، اظهار داشت: زمانی که من و کتی نزدیک به ۱۵ سال پیش سازمان "نورویچ پلنت ساینسز" (Norwich Plant Sciences) را تاسیس کردیم تا گوجه فرنگی بنفش تقویت شده ژنتیکی را که در بریتانیا ابداع شد، به بازار عرضه نماییم، هیچ گاه فکر نمی کردیم که گرفتن تأییدیه نظارتی این قدر بطول بیانجامد.
طی چند سال گذشته، برخی از کاربردهای گوجه فرنگی تقویت شده کشف شده است. دانشمندان ابتدا روی تولید آب گوجه فرنگی غنی از آنتوسیانین تمرکز کردند که می تواند در حوزه های بالینی برای بیماران مبتلا به سرطان یا بیماریهای قلبی-عروقی آزمایش شود.
با وجود این، این نوع محصول قبل از رسیدن به بازار هنوز با آزمایش ها و موانع نظارتی بیشتری روبه رو است. بنابراین، اولین گام برای مارتین و جونز، فروش دانه های این گوجه فرنگی های بنفش به تولیدکنندگان خانگی خواهد بود.
مارتین اظهار داشت: ما حالا یک گام به تحقق رویای من برای ارائه گوجه فرنگی بنفش سالم به خیلی از افرادی که برای خوردن آن هیجان زده هستند، نزدیک تر شده ایم. نکته تلخ این است که گوجه فرنگی در آمریکا و نه در بریتانیا به فروش می رسد اما جنبه مثبت آن این است که با تمرکز بر تولیدکنندگان خانگی، ما مصرف کننده محور خواهیم بود و می توانیم بازخورد و علاقه مورد نیاز را برای توسعه محصولات دیگر دریافت نماییم.
منبع: كوتاه كننده لینك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب