URL



معاون علمی رییس جمهور مطرح كرد؛

امکان افزایش 10 برابری حجم تبادلات ایران و تاجیکستان

امکان افزایش 10 برابری حجم تبادلات ایران و تاجیکستان

به گزارش کوتاه کننده لینک، معاون علمی رئیس جمهور با اشاره به رسیدن حجم تبادلات دو کشور به ۵۰۰ میلیون دلار اظهار داشت: این عدد باتوجه به ظرفیتهای دانش بنیان و فناورانه ایران می تواند حداقل ۱۰ برابر افزایش داشته باشد.



به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در نشست با رستم امامعلی رئیس مجلس ملی تاجیکستان و شهردار دوشنبه که با همراهی یک هیأت پارلمانی از خانه نوآوری و فناوری ایران بازدید کرد، ضمن اشاره به هم سویی و قرابت های میان دو ملت بعنوان تکیه گاه توسعه همکاریهای اقتصادی اضافه کرد: معتقدیم تاجیکستان به علت قرابت فرهنگی، ادبی و تاریخی یکی از نزدیک ترین کشورها به ایران است و همین مساله می تواند زمینه ساز توسعه همکاری ها و تبادلات اقتصادی بین دو کشور باشد.
وی، پیوند مستحکم و ناگسستنی مردم ایران و تاجیکستان را ظرفیتی پرارزش برای توسعه همکاری ها دانست و افزود: اولویت اصلی ما «همکاری» است و صرفا به دنبال تجارت نیستیم؛ ما می توانیم با تشکیل بسترهای مناسب همکاری بخصوص در حوزه علم و فناوری که حالا محل رقابت خیلی از کشورها است، همکاریهای خوبی بین ایران و تاجیکستان رقم بزنیم.

دهقانی یا اشاره به روند رو به رشد حجم صادرات فناورانه ایران طی سالهای اخیر اظهار داشت: ایران در سال ۱۳۹۸ توانست به میزان صادرات ۶۰۰ میلیون دلاری محصولات و خدمات دانش بنیان و فناورانه برسد که البته با همه گیری ویروس کرونا این عدد در سال ۱۳۹۹ به ۳۰۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرد اما در سال ۱۴۰۰ مجدداً به ۶۰۰ میلیون دلار رسید. سال ۱۴۰۱ ایران توانست صادرات ۸۵۰ میلیون دلاری را رقم بزند. از آغاز سال ۱۴۰۲ تا کنون، حجم صادرات شرکت ها و محصولات دانش بنیان از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار فراتر رفته و امید داریم این عدد تا آخر سال جاری، از ۲.۲ میلیارد دلار فراتر برود. این روند رو به رشد، نشان دهنده عزم جدی دولت برای صادرات دانش بنیانی و قرار داشتن دیپلماسی بر مدار علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، نیروی انسانی جوان و رو به رشد دو کشور را یکی از محورهای ظرفیت مند همکاریهای علمی بین ایران و تاجیکستان دانست و اضافه کرد: مراکز علمی و تحقیقاتی دو کشور بسترهای خوبی برای توسعه همکاریهای مشترک و آینده محور هستند و این آمادگی را داریم که در چارچوب یک برنامه جامع، توسعه این همکاری ها را با محوریت نیروی انسانی جوان، دانش آموخته و متخصص گسترش دهیم.

دهقانی ضمن اشاره به ظرفیت خوب همکاری ایران و تاجیکستان در حوزه های کشاورزی، غذا و معدن بر اهمیت همکاری دو کشور در زمینه های مختلف علم و فناوری تصریح کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ضمن اشاره به آمادگی ایران برای همکاری در راه اندازی پارک علم و فناوری مشترک ایران و تاجیکستان اظهار داشت: حالا فرصت های همکاری مبتنی بر علم و فناوری بین این دو کشور، در موضوعات و سرفصل های گوناگونی وجود دارد که همچون مهم ترین این محورها می توانیم به همکاری شرکتهای دو کشور و ایجاد کنسرسیوم های مشترک برای تولید محصولات و خدمات دانش بنیان استفاده نمود. همینطور این آمادگی به صورت کامل وجود دارد که محصولات قریب به ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در چارچوب یک برند بین المللی ایرانی-تاجیکستانی، راه خویش را به بازارهای بین المللی بگشاید.

دهقانی ضمن اشاره به توانمندی ایران در تولید تجهیزات آزمایشگاهی، مواد و خدمات تست و آزمون پیشرفته اضافه کرد: ۹۰ درصد تجهیزات آزمایشگاهی، ابزارها و مواد آزمایشگاهی مورد نیاز عرصه پژوهش، فناوری و نوآوری ایران در داخل تولید می شود که میتوان با استفاده از این ظرفیت ارزشمند، فصل جدیدی از همکاری ها را بین شرکتهای توانمند ایران و مراکز علمی، تحقیقاتی و صنعتی تاجیکستان رقم زد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری، ضمن اشاره به آمادگی برای انتقال تجربه پرارزش ایران در زمینه سیاست گذاری و پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان اضافه کرد: با نگاه و تاکید ویژه رهبر معظم انقلاب، اسناد بالادستی قوی و قوانین پیشرفته ای که ایران در حوزه شرکتهای دانش بنیان و دارد حمایت های بسیار خوبی از رشد و رونق این حوزه ها صورت گرفته که بعضی از آنها معافیت های مالیاتی و گمرکی، راهکارهای نوآورانه تأمین مالی و کمک به سرمایه گذاری است و آمادگی داریم این تجربیات را که این باعث رونق در زیست بوم فناوری و نوآوری ایران شده است در اختیار تاجیکستان قرار دهیم.


منبع:

1402/10/19
12:50:22
5.0 / 5
345
تگهای خبر: آزمایش , ابزار , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک