سنسوری که آفت کش های خطرناک را شناسایی می کند
به گزارش کوتاه کننده لینک، محققان برزیلی سنسوری ابداع نموده اند که به پوست میوه ها و سبزیجات می چسبد تا آنها را برای وجود آفت کش های خطرناک کنترل کند.
به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از اینترستینگ انجیرینگ، این سنسور از استات سلولز تولید شده که یک ماده گیاهی زیست تجزیه پذیر و حافظ محیط زیست است. در حالی که جهان با چالش هایی مانند کمبود مواد غذایی و مشکلات بهداشتی در ارتباط با استفاده بیش از اندازه مواد شیمیایی در حوزه کشاورزی روبرو است، دستگاه مذکور می تواند به تضمین ایمنی محصولات خوراکی کمک نماید. به صورت معمول آفت کش ها برای افزایش تولید محصول به کار می روند و روی گیاهان اسپری می شوند اما فقط نیمی از مقدار آفت کش به کاررفته به هدف مورد نظر می رسند. بقیه آن از خاک، آب و مواد غذایی سردر می آورد و از راه تماس پوستی، استنشاق یا هضم به خطری برای سلامت انسان تبدیل می شود. روش های فعلی کنترل آفت کش ها برپایه مهارتهای دقیق کروماتوگرافی مبتنی است که محدودیت های گوناگونی همچون احتیاج به آماده سازی نمونه، تجهیزات گرانقیمت، پرسنل ماهر، مدت زمان طولانی تحلیل و عدم قابلیت حرکت دادن، دارد. پسماند سمی که توسط محلول های ارگانیک تولید می شوند هم یکی دیگر از نگرانی های کارشناسان محیط زیست است. پائولو آگوستو ریموندو پریرا مولف ارشد پژوهش در انستیتو فیزیک سائو کارلوس می گوید: ابداع ما یک روش جایگزین بهتر عرضه می کند و در واقع یک سنسور الکتروشیمیایی است که مزایای فراوانی دارد و علاوه بر کم هزینه بودن، قادر به شناسایی سریع مواد سمی، اندازه کوچک، تولید راحت و استفاده آسان، قابلیت گزینش بالا و ردیابی آفت کش در محل است. این ابزار را میتوان به صورت مستقیم روی سطح میوه ها، سبزیجات یا برگ ها به کار برد. بنا بر این آنرا گجت پوشیدنی گیاه می نامیم. محققان این سنسور را در محیط آزمایشی به کار بردند. آنها محلولی از کاربندازیم ( ماده قارچ کش، پاراکوات و علف کش) را روی کاهو و گوجه فرنگی اسپری کردند. پاراکوات به سبب تاثیرات منفی بر انسان ها از سال ۲۰۰۳ میلادی در اتحادیه اروپا ممنوع می باشد، اما هنوز در برزیل استفاده می شود. در مرحله بعد سنسور روی کاهو و گوجه فرنگی ها قرار گرفت و نتایج حاکی از سطح تشخیص مشابهی با پلی اتیلن ترفتالات (رایج ترین ماده حسگر) بود. محققان همینطور تاثیرگذاری شستن و آب کشیدن سبزیجات با آب به مدت دوساعت را برای از بین بردن رسوبات آفت کش ها بررسی کردند. آنها متوجه شدند فقط ۴۰ درصد کاربندازیم و ۶۰ درصد پاراکوات از کاهو و ۶۴ درصد از گوجه فرنگی ها حذف گردیده است. به قول محققان روش های شستن و آب کشیدن برای از بین بردن رسوب آفت کش کافی نیست و حداقل ۱۰ درصد این مواد روی پوست یا برگ های گیاهان باقی می ماند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب