در یك نشست تخصصی در ایران هلث مطرح شد؛
۹۰ درصد تجهیزات بیمارستان های کشور ایرانی است
کوتاه کننده لینک: بگفته نایب رییس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران، 90 درصد تجهیزات بیمارستان های کشور ایرانی بوده و این مساله یک دستاورد است.
به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از مهر، در نخستین روز از نمایشگاه ایران هلث، نشست تخصصی لطمه شناسی و بازطراحی نظام صادرات و واردات ایران در صنعت پزشکی در سالن شماره پنج نمایشگاه بین المللی تهران اجرا شد.
در این جلسه دکتر محمدباقر آقاعلیخانی دبیر ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید، دکتر محمدرضا کمپانی نایب رییس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران، دکتر محمدمهدی اسماعیلی مدیر حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و سلامت سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی و سعید خسروی عضو هیئت مدیره انجمن صنفی طراحان صنعتی ایران به سخنرانی پرداختند.
فاطمه غفوری ضمن خوش آمدگویی به میهمانان درباره ی موضوع این پنل اظهار داشت: مقرر است در این جلسه به بررسی مشکلات ساختاری و قانونی و راهکارهای موجود در امتداد حل آنها بپردازیم. بحث باز طراحی یکی از موضوعات حیاتی برای هر کشور است. بازطراحی نظام به مدلول اصلاح یا تغییر سیاست های و رویه های دولتی در حوزه تجاری است و موارد مختلفی را در برمی گیرد.
دکتر محمدباقر علیخانی، دبیر ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید، درباره ی اقدامات انجام شده در این ستاد اظهار داشت: در ستاد تسهیل کشور یک مانیتورینگ گسترده از مشکلات جمهوری اسلامی جمع آوری می شود. اطلاعاتی از وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، کشاورزی، گردشگری، نفت، نیرو بهداشت و مسکن و شهرسازی گردآوری شده و مشکلات آنها مورد بررسی دقیق قرار می گیرد. این ستاد برمبنای ماده ۶۱ و ۶۲ قانون شکل گرفته است. به علت شرایط خاص کشور، ستاد تسهیل باید در رفع موانع تلاش کند و به ما فرمان داده شده تا از هر گونه قانونی که در عرصه تولید مانع ایجاد می کند، عبور نماییم.
وی افزود: در سی و یک استان کشور ریاست این ستاد با شخص استاندار است. اگر موضوعات در استان حل نشود، با امضای استاندار وارد ستاد تسهیل کشور شده و در کمیته های تخصصی بررسی خواهد شد. سال قبل ۹۳ درصد مصوبات ستاد تسهیل کشور اجرائی شده است که آمار مطلوبی به حساب می آید. در ستاد تسهیل، قانون گذار محدودیتی را تعیین نکرده است و این آمادگی را داریم تا در تمام حوزه ها ورود نماییم.
دکتر محمدرضا کمپانی، نایب رییس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران و مدیرعامل شرکت دانش بنیان الکترونیک برتر در ادامه این جلسه اظهار داشت: مشکلات امروز بسیار زیربنایی هستند و اشتباهاتی صورت می گیرد. در ارتباط با صادرات و واردات، بحث تعرفه های گمرکی مطرح است، وزارت بهداشت همیشه تلاش نموده است حداقل تعرفه را در محصولات خود داشته باشد. اینروزها ۹۰ درصد تجهیزات بیمارستان های کشور ایرانی است و این مساله یک دستاورد است. متأسفانه برای برای تجهیزات پزشکی ارز ترجیحی اختصاص داده می شود که این مسئله به باور خیلی از کارشناسان این حوزه رویه ای غلط است.
دکتر محمدمهدی اسماعیلی، مدیر حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و سلامت سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی نیز درباره ی حیطه مسئولیت خود اظهار داشت: سازمان ما یک مرکز تعاملات علمی و فرهنگی به حساب می آید. یکی از نقاط قوت این حوزه در این مساله نهفته است که در مجموعه ما نگاه تامین محور وجود دارد. رویکرد ما بر تامین شرکت های داخلی تکیه دارد. شرکت های تجهیزات پزشکی باید در تولید توانمند باشند. هدف اصلی ما در سازمان این است که بتوانیم شرکت های حوزه سلامت را توانمند نماییم. یکی از حمایت های ما کمک به هزینه های مربوط به بازاریابی و ثبت محصول است. نزدیک به چهارصد شرکت دانش بنیان در عرصه پزشکی وجود دارد. پروسه برند سازی در بازارهای خارجی امری زمان بر است و باید بر روی آن تاکید صورت گیرد.
سعید خسروی بنیان گذار و مدیرعامل آزمایشگاه طراحی صنعتی متوتک و عضو هیئت مدیره انجمن صنفی طراحان صنعتی ایران اظهار داشت: در بخش طراحی صنعتی، افراد حاضر در اتحادیه طراحی صنعتی تعداد زیادی را به خود اختصاص داده اند و همگی توانمند هستند. امروزه طراحی صنعتی وارد حوزه بیزینس شده است. همین طور در چند سال قبل شرایط بسیار بهتری در این زمینه به وجود آمده است. نکته مهمی وجود دارد و زمانی قصد صادرات داریم باید بررسی کرد تا متوجه خاصیت های فرهنگی و آناتومیک کشور مقصد شویم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب