URL



با حمایت ستاد اپتیك و كوانتوم محقق شد؛

بومی سازی یک نوع میکروسکوپ برای مطالعات تغییرات سلولی

بومی سازی یک نوع میکروسکوپ برای مطالعات تغییرات سلولی

به گزارش کوتاه کننده لینک، طراحی و ساخت میکروسکوپ تصویربرداری کمی فازی با حمایت ستاد توسعه فناوری های اپتیک و کوانتوم و تلاش پژوهشگران و متخصصان این حوزه به سر انجام رسیده است.



به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، تعیین ریخت شناسی ذرات و نمونه های زیستی یکی از نیازهای مهم در صنعت، زیست فناوری، پزشکی و زیست شناسی به حساب می آید. از آنجاییکه خصوصیت های فیزیکی و شیمیایی مواد عمدتا به توزیع اندازه و شکل فازی آنها وابسته است، تعیین آن نقش بسیار مهمی در علوم شیمی، پزشکی، زیست فناوری، نانو فناوری، داروسازی و همینطور فرآیندهای صنعتی، مواد غذایی و... ایفا خواهد نمود.
تغییرات شکلی سلول های زنده ارتباط مستقیمی با میزان سلامتی سلول و نوع بیماری دارد. مطالعه پویای سلول ها در تشخیص اولیه خیلی از بیماری ها و درمان بهنگام آنها مؤثر است. بر همین مبنا و با عنایت به اهمیت بهره مندی از تجهیزات کارامد در شناسایی این دست از خصوصیت های مولکول ها و نمونه های زیستی، «طراحی و ساخت میکروسکوپ تصویربرداری کمی فازی» با حمایت ستاد توسعه فناوری های اپتیک و کوانتوم مورد حمایت و اجرا قرار گرفت.
در این طرح تلاش شده است که با کاهش خطاهای مکانیکی امکان مطالعه تغییرات زیر نانومتری سلولی فراهم گردد. مطالعه ارتعاشات غشای سلولی، اهمیت ویژه ای در تشخیص خیلی از بیماری ها مانند سرطان دارد که نیازمند تصویربرداری دقیق و سریع است. روش پیشنهادی در این پژوهش پاسخگوی این بخش از تحقیق هم می باشد.
در این پژوهش، یک قطعه جانبی تصویربرداری کمی فازی پیشنهاد شده است که قابلیت نصب بر روی میکروسکوپ های نوری معمولی و تجهیز کردن آنها به ابزاری برای میکروسکوپی تمام نگاری دیجیتالی را دارد. قطعه ی پیشنهادی شامل دومنشور فرنل با زاویه رأس مشخص است که در صورت هدایت نور همدوس لیزر داخل میکروسکوپ، قابلیت تشکیل فریز تداخلی را دارد.
در بخش انتهایی قطعه یک آشکارساز دیجیتال برای ثبت تمام نگاشت ها قرار می گیرد. با نصب این قطعه بر روی هر نوع میکروسکوپ نوری موجود میتوان یک دستگاه میکروسکوپ تمام نگاری دیجیتالی بسیار پایدار داشت که بدون احتیاج به استفاده از میزهای اپتیکی ضد ارتعاش، امکان تصویربرداری، مطالعه و مشخصه یابی سلول های زنده را فراهم می آورد.
دستگاه پیشنهادی کارایی بسیار بالایی در تصویربرداری سه بعدی از نمونه های شفاف بخصوص نمونه های زیستی و همینطور بررسی کمی دینامیک آنها دارد و میتوان به آسانی از آن برای مطالعه کمی دینامیک سلولی در تحقیقات پزشکی و زیست شناسی، توپوگرافی سه بعدی از سطح، تست و مشخصه یابی ساختارهای مختلف در علم مواد و سیستم های میکروالکترومکانیکی، اندازه گیری تغییرات ضریب شکست شاره ها در میکروکانال ها، مطالعه ی پدیده های غیرخطی و بسیاری کاربردهای تحقیقاتی و صنعتی دیگر استفاده نمود.


منبع:

1403/04/28
12:40:35
5.0 / 5
347
تگهای خبر: ابزار , دیجیتال , سیستم , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک