URL



مبتنی بر نقاط كوانتومی؛

آشکارسازی که در ۴ نانوثانیه چهره را تشخیص می دهد

آشکارسازی که در ۴ نانوثانیه چهره را تشخیص می دهد

به گزارش کوتاه کننده لینک، محققان دانشگاه گنت سریع ترین آشکارساز نوری طول موج کوتاه مادون قرمز مبتنی بر نقاط کوانتومی را توسعه دادند.



به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از مهر، این آشکارساز که جهت استفاده در تجهیزات الکترونیکی ایده آل است می تواند با سرعت بالا چهره را تشخیص دهد. محققان این پروژه با استفاده از کریستال های بسیار کوچک، یک آشکارساز نوری ساختند که در عرض ۴ نانوثانیه پاسخ می دهد.
خودروهای خودران، تشخیص چهره، نظارت بر محیط زیست و خیلی از حوزه های کاربردی دیگر، نیازمند شناساگرهای مادون قرمز بوده و تصور جامعه ما بدون این فناوری ها حدودا غیر ممکن است. این فناوری ها همگی به تشخیص فوق سریع اشیا متکی هستند. شرکت ها برای این کار از ردیاب های نوری استفاده می نمایند. درست همانطور که ما اشیاء را با چشمان خود تشخیص می دهیم چونکه نور روی آنها می افتد، ردیاب های نوری نور را تشخیص می دهند و بر مبنای آن اطلاعات، آن چه که باید ببینیم را پردازش می کنند.
با این حال، آشکارسازهای نوری در شرایط بد، مانند محیط های گرد و غبار یا هوای مه آلود، به خوبی کار نمی کنند. ازاین رو دانشمندان ردیاب های نوری را توسعه دادند که با نور معمولی آنطور که ما می شناسیم کار نمی کنند، بلکه با نور SWIR (موج کوتاه مادون قرمز) کار می کنند. آشکارسازهای نوری SWIR می توانند اجسام دور را حتی در هوای بد تشخیص دهند.
با این حال، ساخت ردیاب های نوری SWIR بسیار دشوار و در نتیجه گران است. محققان دانشگاه گنت حالا موفق به توسعه آشکارسازهای نوری بهتر و ارزان تر SWIR شده اند.
برای این کار، آنها از نقاط کوانتومی استفاده کردند، ماده ای که جایزه نوبل ۲۰۲۳ در شیمی را از آن خود کرد. نقاط کوانتومی کریستال های بسیار کوچکی هستند که تولید آنها ارزان است. محققان دانشگاه گنت با استفاده از نقاط کوانتومی توانستند سریع ترین آشکارسازهای نوری SWIR را در جهان بسازند. این ردیاب های نوری نوآورانه می توانند نور را بسیار سریع، در حد ۴ نانوثانیه، تشخیص دهند.
در آینده محققان امیدوارند که آشکارسازهای نوری بسازند که در کمتر از یک نانوثانیه پاسخ دهند. اگر این کار موفقیت آمیز باشد، نتایج آن می تواند یک گام بزرگ برای خیلی از فناوری ها در جامعه ما باشد و میتوان از آنها در تجهیزات پیشرفته مانند ماشین های خودران و تشخیص چهره استفاده نمود.

1403/06/15
10:24:32
5.0 / 5
268
تگهای خبر: الكترونیكی , تولید , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک