URL



بررسی محققان نشان داد؛

نانوحباب اکسیژن ساختار میکروبی خاک کشاورزی را بهبود می دهد

نانوحباب اکسیژن ساختار میکروبی خاک کشاورزی را بهبود می دهد

به گزارش کوتاه کننده لینک، بررسی های اخیر محققان نشان داده است که نانوحباب اکسیژن می تواند از راه بهبود ساختار خاک، عملکرد آنرا در قسمت کشاورزی ارتقاء دهد.



به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ستاد نانو، نانوحباب اکسیژن با تضعیف تشکیل بیوفیلم های خاک و بهبود تخلخل و خلل و فرج خاک به تجزیه میکروبی کربن آلی خاک کمک می نماید. فشردگی و عدم نفوذپذیری از مشکلات رایج خاک در زمینهای کشاورزی است که به صورت مداوم کشت می شوند و تاثیر منفی بر عملکرد محصول دارند. تنظیم جامعه میکروبی در ریزوسفر گیاه (محیط اطراف ریشه گیاهان) رویکرد امیدوارکننده ای برای کاهش این صدمه های فیزیکی در خاک است.
اثرات نانوحباب اکسیژن بر ساختار خاک و جامعه باکتریایی با استفاده از توموگرافی اشعه ایکس و توالی سنجی آمپلیکون S۱۶ rRNA مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نانوحباب اکسیژن به صورت قابل توجهی ساختار و نفوذپذیری خاک را بهبود می بخشد. این نانوحباب ها تخلخل کل را ۴۳٫۲ درصد بهبود داده و از ۱۸٫۷۴ درصد به ۲۶٫۸۲ درصد می رساند، همینطور اتصال منافذ را ۳۵۵٫۱ درصد افزایش داده و از ۲۹۲۲ به ۱۳۳۰۱ می رساند.
مدل معادلات ساختاری (SEM) نشان داد که نانوحباب اکسیژن با افزایش تنوع جامعه میکروبی و تغییر فعل و انفعالات بین گونه های میکروبی اثرات مستقیمی بر ساختار خاک دارد. علاوه بر این، نانوحباب اکسیژن به صورت مستقیم بر ساختار خاک تأثیر می گذارد که این کار با کاهش تشکیل بیوفیلم های خاک و پایداری درشت دانه های خاک صورت می گیرد.
علاوه بر این، آبیاری با آب حاوی نانوحباب اکسیژن به صورت غیرمستقیم با تغییر ترکیب جامعه میکروبی و ترویج تجزیه کربن آلی ناپایدار، ساختار خاک را تحت تأثیر قرار داد که منجر به بهبود تخلخل و اتصال منافذ خاک می شود.
نتایج این پروژه کارآمدی نانوحباب اکسیژن در بهبود ساختار خاک را به خوبی نشان داده است و دانش مکانیکی محققان را در مورد فرآیندهای میکروبی برای بهبود عملکرد و کیفیت محصول با استفاده از آبیاری قطره ای اکسیژن بالا می برد.
کاهش محتوای کربن آلی خاک بعد از آبیاری قطره ای با نانوحباب با افزایش تنوع باکتریایی همراه می باشد. بهبود ساختار خاک بعد از آبیاری با آب حاوی نانوحباب، همراه با تغییرات در تنوع میکروبی و ترکیب آن، منجر به عملکرد بهتر گیاه در کشت گوجه فرنگی شد.

1403/07/02
16:20:15
5.0 / 5
297
تگهای خبر: كیفیت , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک