ارائه کاتالیست سبز برای تولید مواد دارویی و صنعتی
به گزارش کوتاه کننده لینک، خیلی از تولیدکنندگان مواد شیمیایی شرکتهای داروسازی و … از نانوکاتالیست هایی استفاده می نمایند که حاوی پالادیم هستند. پالادیم قیمت بالایی داشته و به صورت پایدار تولید نمی گردد.
به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از مهر، شیمی دانی از دانشگاه RUDN راهی برای کاهش مصرف پالادیم و ساخت آن به روشی سازگارتر با محیط زیست، یافته اند. او یک کاتالیزور برمبنای ماده ای که از ضایعات گیاهی به دست می آید، ساخته است. با بهره گیری از اختراع این دانشمند، تولیدکنندگان می توانند مصرف پالادیم را به نصف کاهش دهند. علاوه بر این، کاتالیزورهای جدید را می توان چندین بار بدون کاهش بازده مورد استفاده مجدد قرار داد.
جفت شدن، نوعی واکنش است که در سنتز مواد شیمیایی مختلف در صنعت بسیار رایج است. آنها برای سنتز پلاستیک، مواد دارویی و سایر ترکیبات استفاده می شوند و ۱۷% از واکنش ها در شیمی پزشکی را به خود اختصاص می دهند. جزء اصلی واکنش جفت شدن، نانوذرات پالادیم است. پالادیم یکی از کمیاب ترین عناصر روی زمین است که آنرا به یک کاتالیزور بسیار گران تبدیل می کند. علاوه بر این، پالادیم عمدتا در معادنی تولید می شود که تهدید قابل توجهی برای محیط زیست محسوب می شوند. این شیمیدان از دانشگاه RUDN همه این مسائل را با یک رویکرد جدید حل کرده است.
چون ذرات کاتالیزورهای حاوی پالادیم تمایل به اتصال به یکدیگر دارند، مصرف پالادیم در واکنش های جفت شدن، بیشتر می شود. دو راه برای جلوگیری از این پدیده وجود دارد. می توان خواص شیمیایی ذرات را اصلاح کرد تا واکنش بین سطوح آنها در هنگام تماس تضعیف شود. از جانب دیگر، فلز را می توان بصورت فیزیکی با یک چارچوب یا شبکه نگه داشت. این محقق دانشگاه RUDN روش دوم را انتخاب نمود و با بهره گیری از یک پوسته چند لایه با یک هسته مغناطیسی، ذرات فلز را در محل مربوطه قفل کرد.
هسته این نانوکاتالیست جدید از اکسید آهن با خواص مغناطیسی بالا تشکیل شده است. این پوشش از یک پلیمر مبتنی بر کاتکول تولید شده است. کاتکول ماده ای است که در دیواره سلولی گیاه یافت می شود و از پسماندهای گیاهی تولید می شود. هر دو این لایه ها فرعی هستند و فعالیت کاتالیزوری ندارند. خواص کاتالیزوری این ترکیب از نانوذرات پالادیم است که در لایه دوم گنجانده شده است. پلیمر، ذرات را در جای خود ثابت می کند و از اتصال آنها به یکدیگر جلوگیری می کند.
میزان پالادیم در ساختار کاتالیست جدید حداقل ۹۰ درصد کمتر از کاتالیست های مرسوم می باشد. علاوه بر این، بعد از چند چرخه تولید، می توان مواد نانوکامپوزیت را تمیز کرده و باردیگر مورد استفاده قرار داد. این تکنیک نه فقط دوستدار محیط زیست است بلکه از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است برای اینکه تولید مواد دارویی، پلاستیک و سایر محصولات را ارزان تر می کند.
منبع: كوتاه كننده لینك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب