در دانشگاه صنعتی خواجه نصیر؛
سیستم ثبت سیگنال های عصبی از سطح مغز ساخته شد
كوتاه كننده لینك: سیستم پوشیدنی الكتروكورتیكوگرافی برای ثبت سیگنال های عصبی از سطح مغز توسط محققان و متخصصان كشور طراحی و ساخته شد.
به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی، دكتر امیر مسعود سوداگر عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی و پژوهشگر علوم و فناوری های شناختی اظهار داشت: در اجرای این طرح تحقیقاتی یك سیستم ثبت هشت كاناله «الكتروكورتیكوگرافیم» برای برقراری ارتباط با سیستم عصبی طراحی و ساخته شد.
وی اظهار داشت: از این فناوری می توان برای ثبت فعالیت های برون غشایی مغز استفاده نمود.
این محقق درباره اهداف اجرای این طرح پژوهشی اظهار داشت: طراحی و ساخت سیستمی كه بتواند برای ثبت سیگنال های الكتروكورتیكوگرام مورد استفاده پژوهشگران علوم اعصاب قرار گیرد و هم تربیت پژوهشگرانی برای نمونه سازی این نوع سامانه ها در كشور، دو هدف عمده از اجرای این طرح تحقیقاتی است.
سوداگر تصریح كرد: گروه های پژوهشی حوزه علوم اعصاب و علوم شناختی كه به نحوی به آزمایش های بالینی و رفتاری می پردازند از كاربران اصلی این سامانه ها به شمار می آیند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی اضافه كرد: نتایج اولیه اجرای این طرح تحقیقاتی با انجام آزمایش بر روی حیوانات آزمایشگاهی با موفقیت همراه بوده و تلاش می گردد با انجام تغییراتی در سیستم، دامنه استفاده از آن در حوزه های پژوهشی علوم شناختی گسترش یابد.
وی نقش ستاد علوم شناختی در فراهم آوردن بستر لازم برای شبكه سازی و برقراری ارتباط میان متخصصان در حوزه های مكمل علوم و فناوری های شناختی را بسیار مهم و حیاتی دانست و تصریح كرد: یكی از وجوه مهم این طرح، توسعه فناوری داخلی و بومی سازی آن در بعضی بخش های سیستم ثبت سیگنال های عصبی از سطح مغز بود كه با حمایت ستاد علوم شناختی به انجام رسید.
سوداگر اظهار داشت: با معرفی طرح های تحقیقاتی در حوزه علوم شناختی و آشنایی علاقه مندان با فعالیت های علمی و پژوهشی اساتید و دانش پژوهان، زمینه برای گسترش فعالیت ها در بخش های توسعه فناوری ها در حوزه های علوم شناختی هرچه بیشتر فراهم گردد.
به گفته وی با پیشرفت سریع «علم میكروالكترونیك»، امكان ساخت «آرایه های میكروالكترود» فراهم گردید و محققان فعال در زمینه های مهندسی و پزشكی را بر آن داشت تا فعالیت خویش را برای درك سیستم عصبی در سطح سلول، در زمینه های تحریك سلول های عصبی و همینطور ثبت فعالیت سیگنالهای عصبی بیشتر كنند.
محقق توسعه علوم و فناوری در حوزه علوم شناختی با اشاره به اینكه سیستم عصبی در بین بخش های مختلف بدن انسان، از پیچیده ترین قسمت های بدن بحساب می آید و بنابراین بیماری های در رابطه با سیستم عصبی از سخت ترین درمان ها به حساب می آید، اظهار داشت: سیستم ثبت فعالیت های سیگنال عصبی، كمك فراوانی به محققان حوزه عصب شناسی در زمینه شناخت سیستم عصبی می كند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب