از بین رفتن باكتری در محل تزریق؛
میكروسوزن های حاوی نانوذرات نقره برای تزریق ایمن ساخته شد
به گزارش كوتاه كننده لینك محققان موفق به تولید میكروسوزن هایی شدند كه با نانوذرات نقره پر شده و همین سبب از بین رفتن باكتری ها در محل تزریق می شود.
به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، پژوهشگران وصله های حاوی میكروسوزن را در ابعاد ۷۰۰ میكرون ساختند. آنها درون این میكروسوزن ها، واكسن و نانوذرات نقره پر كردند كه این كار باعث از بین رفتن باكتری ها در منطقه تزریق می شود. این وصله امكان عفونت را در اثر تزریق با سوزن آلوده می كاهد.
هر چند كه ساخت واكسن برای مقابله با بیماری ها اهمیت زیادی دارد اما باید روش های ایمنی و استریل برای تزریق واكسن هم عرضه شود. اخیراً دانشمندان میكروسوزن هایی ابداع كردند كه به علت حضور نانوذرات نقره در آن، قابلیت میكروب كشی دارد.
پیش از این گروه های مختلف تحقیقاتی مبادرت به ساخت وصله های میكروسوزن دار كرده بودند، این وصله ها از مزیت های متعددی نسبت به روش های تزریق رایج برخوردار می باشند. یكی از مهم ترین مزیت های این وصله های میكروسوزنی، بدون دردبودن تزریق با آنها است. این وصله نیاز به یخچال ندارد و پسماند خطرناك و نوك تیز از خود به جای نمی گذارد.
هر وصله حاوی یك سطح مربعی شكل بوده كه روی آن آرایه های سوزنی شكل قرار گرفته است. زمانی كه این وصله همانند باند روی سطح پوست بیمار قرار می گیرد، میكروسوزن ها تنها لایه بالایی پوست را سوراخ كرده و به اعصاب لایه زیرین پوست نمی رسند. با این كار می توان واكسن را وارد جریان خون كرد بدون این كه دردی حس گردد.
پژوهشگران دانشگاه استرالیای جنوبی وصله ای حاوی میكروسوزن عرضه كردند كه طول آن تنها ۷۰۰ میكرون است. درون این سوزن ها با واكسن و نانوذرات نقره پر می شود. این سوزن ها با استفاده از پلیمر زیست سازگار محلول در آب (كربوكسی متیل سلولز) ساخته شده كه در مدت یك دقیقه كامل حل می شود. با این وصله حاوی میكروسوزن، به محض تزریق، باكتری های موجود در اطراف محل تزریق از بین می روند.
آزمون های انجام شده در آزمایشگاه نشان داد كه با استفاده از این روش می توان چند نوع باكتری بیماری زای رایج را از بین برد. محلی كه باكتری ها در آن از بین رفته اند تا ۲۴ ساعت عاری از باكتری خواهد بود.
كراسیمیر واسیلف از محققان این پروژه اظهار داشت: عفونت با تزریق از سوزن های آلوده در جهان مشكلات زیادی به همراه دارد. این فناوری می تواند مانع از چنین آلودگی هایی شود. وجود نانوذرات نقره در میكروسوزن می تواند خطر عفونت را به حداقل برساند. ما با تركیب نانوذرات نقره و میكروسوزن موفق به عرضه روشی ایمن برای رهایش دارو شدیم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب