URL



ابداع روش نوین تصویربرداری مولكول ها توسط پژوهشگران آمریكایی

ابداع روش نوین تصویربرداری مولكول ها توسط پژوهشگران آمریكایی

به گزارش كوتاه كننده لینك پژوهشگران آمریكایی اخیراً یك متد جدیدی از بررسی میكروسكوپی را عرضه كرده اند كه می تواند مولكول های آر. ان. ای با طیف وسیعی از باركدهای دی. ان. ای را كه به نوبه خود هویت و مكان مولكول ها را پر می كند، علامتگذاری كند.


به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، پژوهشگران "مؤسسه براد ام. آی. تی و هاروارد" (Broad Institute of MIT and Harvard) و "مؤسسه پزشكی هاورد هیوز" (Howard Hughes Medical Institute) اخیراً متد جدیدی از بررسی میكروسكوپی را به نام دی. ان. ای میكروسكوپی را توسعه داده اند و توسط این روش می توانند مولكول های آر. ان. ای با طیف وسیعی از باركدهای دی. ان. ای را كه به نوبه خود هویت و مكان مولكول ها را مشخص می كند، علامت گذاری كنند.
ریزنگاری یا میكروسكوپی رشته فنی مربوط به استفاده از میكروسكوپ برای دیدن اشیایی است كه با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. ریزنگاری به سه صورت به كار گرفته می شود: ریزنگاری نوری، ریزنگاری الكترونی، میكروسكوپ پراب پویشی ریزنگاری نوری و الكترونی بر اساس پراش، بازتاب، یا شكست نور تابش الكترومغناطیسی كار می كنند. كاركرد ریزنگاری پویشی بر پایه برهم كنش یك پراب پویشی با سطح است.
از زمان میكروسكوپ تركیبی گالیله در اوایل قرن هفدهم تابحال میكروسكوپ تغییرات بسیاری داشته است. با ظهور میكروسكوپ الكترونی و فلورسانس حالا ما می توانیم اجسام كوچك تر از ۰.۲ میكرومتر را مشاهده نماییم.
شاید تابحال دسته بندی اصلی میكروسكوپی همان ۳ مورد كه در بالا ذكر كردیم، بود اما هم اكنون این دسته بندی تغییر كرده چون كه محققان آمریكایی در مطالعه اخیر تصاویر میكروسكوپی را به ۲ دسته تقسیم بندی كردند:
(۱) تشخیص تابش الكترومغناطیسی(به عنوان مثال فوتون یا الكترونها) (۲) بازجویی از مكان های شناخته شده توسط تماس فیزیكی یا برداشت از راه برش.


با عنایت به مطالعات "جاشوآ وینستین"(Joshua Weinstein) پژوهشگر و نویسنده اصلی این مطالعه میكروسكوپ دی. ان. ای كاملاً جدید است چونكه هیچ یك از این روش ها را استفاده نمی نماید. میكروسكوپی دی. ان. ای به جای تكیه بر نور از یك روش شیمیایی كدگذاری شده كه مكان های نسبی مولكول ها را نشان داده است و همزمان اطلاعات ژئوفیزیك و فضایی را از یك نمونه واحد استخراج می كند، استفاده می نماید.
ونستین در اینباره اظهار داشت: میكروسكوپی دی. ان. ای به ما اطلاعات میكروسكوپی بدون سیستم مختصات تعریف شده توسط میكروسكوپ می دهد. ما از دی. ان. ای به نحوی استفاده می نماییم كه مشابه فوتون در میكروسكوپی نور است. این روش درك ما از ژنتیك و پیچیدگی مولكولی را افزایش خواهد داد.
استفاده از این روش بسیار ساده است و نیازی به تجهیزات تخصصی ندارد و با وجود سادگی پژوهشگران را قادر می سازد تا خیلی از نمونه ها را در لحظه پردازش كنند كه این مورد برای درك ارتباط میان سلول های خاص مانند سرطان، روده یا سلول های ایمنی كافی است.
پژوهشگران طی این مطالعه از یك نمونه، یك پیپت و اتاق واكنش استفاده نمودند. سلول ها در آزمایشگاه رشد كردند و در اتاق واكنش قرار گفتند و مجموعه ای از كدهای نوار دی. ان. ای به آنها افزوده شد. این باركدها به مولكول های خاصی از آر. ان. ای متصل شد و سپس پژوهشگران آنها را علامتگذاری كردند.
سرعت بخشیدن به پیشرفت درمان های ایمونوتراپی با شناسایی سلول های ایمنی كه برای هدف خاصی از سلول های سرطانی خاص مناسب هستند، یكی از كاربردهای بسیار مهم میكروسكوپی دی. ان. ای است.
یافته های این مطالعه در مجله "Cell" منتشر گردید.



1398/04/02
14:09:23
5.0 / 5
1224
تگهای خبر: آزمایش , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک