URL



پای مصنوعی پیشرفته راه رفتن معلولان را آسان می كند

پای مصنوعی پیشرفته راه رفتن معلولان را آسان می كند

كوتاه كننده لینك: پژوهشگران موسسه فناوری فدرال زوریخ یك سیستم جدید برای پای مصنوعی توسعه داده اند كه حس لمس زمین را به صورت زنده برای سیستم عصبی كاربر ترجمه می كند تا كاربر كنترل پای مصنوعی خودرا مثل پای سالم خود كاملا در اختیار داشته باشد و عادی راه برود.


به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، قبلا در مورد پروتزهای مجهز به سنسور لمسی شنیده ایم كه به معلولان امكان تجربه حس لمس در اندام مصنوعی را می دهد. حالا دانشمندان موسسه فناوری فدرال زوریخ همین كار را در پاهای مصنوعی انجام داده اند كه به كاربران امكان می دهد با تلاش بسیار كمتر و هماهنگی بیشتری راه بروند.
هنگامی كه افراد سالم راه می روند، فشارهای مختلفی را روی انگشتان و كف پای خود حس می كنند و همواره بدون نیاز به نگاه كردن به پای خود می دانند كه پایشان در لحظه كجاست. وقتی پایمان هنگام راه رفتن با زمین برخورد می كند، فشارهای مختلفی روی كف پا احساس می نماییم، بعلاوه حركت زانوها را نیز احساس می نماییم. اما معلولانی كه پای خودرا از ران به پایین از دست داده اند، فاقد این نوع اطلاعات حسی هستند.
در نتیجه آنها دقیقاً نمی دانند كه چگونه پای مصنوعی آنها با زمین تماس پیدا می كند و همین طور نمی دانند كه زانویشان تا چه اندازه خم می شود. این اغلب موجب می شود كه آنها بیش از اندازه به پای سالم خود تكیه كنند و منجر به یك راه رفتن ناهموار و در نهایت لطمه های اسكلتی عضلانی و خستگی می شود.
پژوهشگران موسسه فناوری فدرال زوریخ با همكاری یك استارتاپ سوئیسی موسوم به "SensArs" و دانشگاه فرایبورگ آلمان تصمیم گرفتند تا به اصلاح این وضعیت بپردازند.
دانشمندان با یك پای مصنوعی تجاری ساخته شده توسط شركت پروتز "Össur" آغاز به كار كردند، سپس سنسورهای لمسی را به كف آن اضافه كردند.
دو فرد معلول آنرا طی یك دوره سه ماهه امتحان كردند و سیگنال هایی از آن حسگرها و از مفصل برقی زانو به الكترودهایی منتقل می شد كه بطور موقت در ران هر داوطلب كاشته شده بود. این الكترودها اعصاب باقی مانده پا را بوسیله پالس های الكتریكی تحریك می كنند، در اصل به شخص اجازه می دهند كه پا و زانوی مصنوعی خودرا مثل پا و زانوی سالم پای دیگر خود احساس كند.
هنگامی كه داوطلبان یك تمرین پیاده روی را انجام دادند، گزارش دادند كه اعتماد آنها به پای مصنوعی بسیار بهبود یافته است و به آنها امكان می دهد با سرعت بیشتری روی سطوح نرم و ناهموار مانند شن ساحل حركت كنند.
همین طور اطلاعات حاصل نشان داد مصرف اكسیژن آنها هنگام راه رفتن با این پای مصنوعی كمتر است كه نشان از تلاش جسمی كمتر برای راه رفتن با این پای مصنوعی داشت. علاوه بر این، اندازه گیری فعالیت مغز آنها نشان داد كه این سیستم موجب می شود قدم زدن، آنها را از نظر ذهنی كمتر درگیر كند و مثل افراد سالم تبدیل به امری عادی شود.
دانشمندان حالا قصد دارند یك مطالعه بزرگتر و طولانی تر را انجام دهند و در حال كار بر روی یك نسخه دائمی كاشته شده از الكترودها هستند كه می تواند مانند دستگاه ضربان ساز در بدن كاربر بماند.




منبع:

1398/06/22
16:52:45
5.0 / 5
1278
تگهای خبر: الكتریكی , سیستم , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک