كشف ۲ ستاره دوقلوی نوزاد در رحمی از گاز و غبار
به گزارش كوتاه كننده لینك ستاره شناسان موفق به كشف دو ستاره تازه متولد شده در هاله ای از گاز و گرد و غبار شده اند كه به درك اخترشناسان از مراحل اولیه تشكیل ستارگان كمك شایانی می كند.
به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، اخترشناسان دو ستاره نوزاد را در منظومه " [BHB۲۰۰۷] ۱۱" كشف كرده اند. آنها از راه تصویری با وضوح بسیار بالا نتیجه گرفته اند كه این ستاره های جوان در یك شبكه از رشته های گاز و غبار پیچیده شده اند و از راه آنها تغذیه می شوند.
این یافته قابل توجه بینش جدیدی را در مورد نخستین مراحل زندگی ستارگان به دانشمندان می دهد.
"فیلیپ آلوز" از انستیتوی فیزیك ماورای زمین ماكس پلانك(MPE) كه رهبری این مطالعه را بر عهده دارد اظهار داشت: ما دو منبع فشرده را مشاهده می نماییم كه آنها را بعنوان دیسك های حاشیه ای اطراف دو ستاره جوان تفسیر می نماییم.
این دیسك های حاشیه ای، گرد و غبار و گاز هستند كه ستاره های تازه متولد شده و جوان را محاصره می كنند. به صورت معمول ستاره، ماده را از حلقه های اطراف خود می گیرد تا بزرگ شود.
آلوز تصریح كرد: اندازه هر یك از این دیسك ها شبیه به كمربند سیاركی در منظومه شمسی ما است و فاصله بین آنها ۲۸ برابر فاصله بین خورشید و زمین است.
این كشف شامل دو دیسك حاشیه ای است كه توسط یك دیسك بزرگ تر احاطه شده اند و شبكه پیچیده ای از ساختارهای گرد و غبار را به شكل مارپیچی دارد كه اخترشناسان آنها را "حلقه های چوب شور"(pretzel loops) می نامند.
"پائولا كازلی" مدیر عامل "MPE" و رئیس مركز مطالعات اخترشیمیایی تاكید كرد: این یك یافته واقعاً مهم می باشد. ما سرانجام از ساختار پیچیده ستاره های باینری جوان كه رشته های تغذیه آنها را به دیسكی كه در آن متولد شده اند، متصل می كند، تصویربرداری كرده ایم. این كشف محدودیت های مهم در مدلهای فعلی شكل گیری ستاره ها را رفع می كند.
فرض بر این است كه دو ستاره نوزاد در دو مرحله از گرفتن ماده از دیسك بزرگتر انباشته می شوند. در مرحله اول ماده به دیسك ها به شكل حلقه های چرخان داده می شود. این همان چیزی است كه تصویر جدید نشان داد. در مرحله دوم هم ستارگان از دیسك های حاشیه ای خود توده های جدا می گیرند.
آلوز می افزاید: ما انتظار داریم این روند تشكیل دو مرحله ای سبب پویایی سیستم باینری در مرحله انباشت انبوه آن شود. در حالیكه این مشاهدات با نظریه های موجود مطابقت خوبی دارد، برای درك بهتر چگونگی شكل گیری ستارگان، باید سیستم های باینری جوان بیشتری را با جزئیات مطالعه نماییم.
این تحقیق در مجله Science انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب