URL



احیای معادن كم عیار فلوئوریت با دانش پژوهشگران كشور

احیای معادن كم عیار فلوئوریت با دانش پژوهشگران كشور

كوتاه كننده لینك: پژوهشگران كشور موفق به كسب دانش فنی تولید بریكت كنسانتره فلوئوریت عیار متالورژیكی برای احیای معادن كم عیار فلوئوریت شدند.



به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از مهر، پژوهشگران پژوهشكده فرآوری مواد معدنی جهاددانشگاهی واحد تربیت مدرس با رویكرد تولید ملی و احیای معادن كم عیار فلوئوریت موفق به كسب دانش فنی تولید «بریكت كنسانتره فلوئوریت عیار متالورژیكی» در اقتصادی ترین و عملیاتی ترین مسیر فرآوری ممكن شده اند.
دكتر محمد رضا توكلی محمدی عضو هیأت علمی، مدیر گروه فرآوری و كانه آرایی و هیدرو متالوژی عنوان كرد: فلوئورید كلسیم (CaF۲) با نام كانی «فلوئوریت» و نام تجاری فلوئوراسپار در سه تركیب عیاری متالورژیكی (۷۵-۹۳ درصد)، سرامیكی (۸۵-۹۵ درصد) و اسیدی (> ۹۷ درصد) طبقه بندی می شود. با وجود اهمیت پرعیارسازی كنسانتره های فلوئوریت و ایجاد ارزش افزوده برای آنها، تامین نیاز كنسانتره فلوئوریت عیار متالورژیكی كشور برای صنایع فولاد (۸۵-۷۵ هزار تن در سال) در اولویت قرار دارد.
وی اضافه كرد: در این صنایع، به منظور روانسازی سرباره و ایجاد سرباره پفكی به وفور از این نوع كنسانتره فلوئوریت بعنوان كمك ذوب استفاده می شود. بااینكه فلوئوریت خودش نقطه ذوب بالایی دارد ولی وقتی به كوره افزوده می-شود خیلی سیال شده و با روان سازی سرباره و جدایش بهتر ناخالصی ها از فلز مذاب، عملیات پالایش را تسهیل می كند.
وی اظهار داشت: هم اكنون، ظرفیت فعلی تولید فولاد خام، آهن اسفنجی، گندله و كنسانتره به ترتیب ۲۷، ۲۵، ۲۳ و ۴۳ میلیون تن است و میبایست طبق چشم انداز ۲۰ ساله فولاد تا سال ۱۴۰۴، ۲۸ میلیون تن فولاد خام، ۳۳ میلیون تن آهن اسفنجی، ۳۲ میلیون تن گندله و ۴۳ میلیون تن كنسانتره دیگر تولید شود و این به منزله افزایش مصرف قابل توجه فلوئوریت در این صنایع است.
وی بیان این كه مبنای این دانش فنی روش فلوتاسیون است كه برای اجرای موفق آن نیاز به خردایش و آسیاكنی نمونه تا ابعاد كوچكتر از ۱۰۰ میكرون است، اظهار داشت: از انجائیكه فلوئوریت عیار متالورژیكی برای فرو رفتن داخل بار مذاب می بایست در ابعاد درشت (۱ تا ۱۲ سانتی متر) باشد، فلوئوریت های ریزدانه همچون كنسانتره فلوتاسیون با دنباله روی گاز به بیرون از كوره دمیده شده و اتلاف می یابند.
به گفته توكلی برای رفع این مشكل، مبادرت به بریكت سازی كنسانتره فلوتاسیون شده است. در این فرآیند، كنسانتره دانه ریز بعد از اختلاط با مواد شیمیایی خاص بعنوان چسب با توزیع ابعادی، تركیب كانی شناسی و استواری مكانیكی یكنواخت تحت فشار متراكم شده تا مقاومت فیزیكی مناسب و مشخصات متالورژیكی مورد نیاز برای جابجایی و كاربرد را پیدا كند.
وی اشاره كرد: عدد افتادن بالا، مقاومت فشاری خوب و مقاومت در مقابل خرد شدن قابل توجه بریكت های تولیدی موجب ایجاد شرایط مكانیكی مطلوب برای كاربرد موفقیت آمیز آنها در عملیات ذوب شده است. لازم به ذكر است، امروزه استفاده از بریكت كنسانتره فلوئوریت عیار متالورژیكی در كشورهای پیشرفته به سبب محدوده دانه بندی كوچكتر و امكان تولید طبق پارامترهای مكانیكی مشخص ارجحیت دارد.


منبع:

1398/10/09
13:36:59
5.0 / 5
1188
تگهای خبر: تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک