اختراع ماده خنك كننده بدون احتیاج به برق
محققان دانشگاه ام آی تی با الهام از خز و پوست شتر ماده ای خنك كننده تولید كرده اند كه بدون احتیاج به جریان برق می تواند برای سردكردن به كار رود.
به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از نیواطلس، تبخیر کامل آب مواد مختلف معمولاً سبب می شود قابلیت خنک کنندگی آنها متوقف شود، اما پژوهشگران برای نخستین بار ماده ای تولید کرده اند که بدون استفاده از روش های مرسوم اشیای دیگر را خنک می کند.
پوست و خز شترها بعنوان یک لایه عایق در مقابل گازها و مایعات بیرونی عمل می کند و در شرایطی که جلوی ورود گرمای خارجی را به درون بدن این حیوان می گیرد، تبخیر و بخار شدن عرق بدن شتر را هم تسهیل می کند. این روند باعث می شود با اینکه شتر کماکان عرق کند، اما احساس گرمای شدید نکند.
ماده خنک کننده جدیدی که بر همین مبنا ساخته شده، متشکل از یک لایه هیدروژل در زیر و یک لایه هواژل متخلخل دارای سیلیس است. ۹۷ درصد هیدروژل از آب تشکیل شده که با گرم شدن هوا تبخیر می شود و در نهایت همین مساله دمای ژل را پایین آورده و آنرا به یک عایق مبدل می کند. هواژل هم رسانایی گرمایی بسیار پایینی دارد و بنابراین گرمای زیادی را از محیط اطراف جذب نمی کند و حنک باقی می ماند.
در آزمایش های انجام شده یک لایه ۵ نانومتری از هیدروژل ظرف مدت ۴۰ ساعت همه آب خویش را در دمای ۳۰ درجه محیط اطراف از دست داده و در تماس با یک لایه ۵ نانومتری از هواژل به مدت ۲۰۰ ساعت کارآیی خود برای مسدود کردن ورود گرما را حفظ نموده است. در نهایت ماده پوشانده شده با این ترکیب دمای ۷ تا ۸ درجه کمتر از محیط بیرونی داشته است.
منبع: كوتاه كننده لینك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب