در گزارش كوتاه كننده لینك اعلام شد
چرا دانش بنیانها نمی توانند به رفع آلودگی هوا كمك كنند
به گزارش کوتاه کننده لینک رئیس مرکز فناوری های راهبردی معاونت علمی با تکیه بر اینکه مدل کسب و کار فناوران در حوزه آلودگی هوا تعریف نشده است، اظهار داشت: اگر مدل کاری آنها مشخص شود شاهد بروز فناوری در این حوزه خواهیم بود.
دکتر اسماعیل قادری فر درباب اهمیت موضوع آلودگی هوا و حل این مشکل توسط شرکت های دانش بنیان، استارت اپ ها و حوزه های فناور به خبرنگار مهر اظهار نمود: موضوع آلودگی هوا و ورود دانش بنیان ها به این حوزه، یکی از حلقه های مفقوده در حوزه نوآوری بشمار می رود.
رئیس مرکز فناوری های راهبری معاونت علمی و فناوری با اعلان اینکه از یک طرف با معضل بیش از پیش افزایش آلاینده های زیست محیطی مواجه هستیم و از جانب دیگر فرصت ها برای ورود شرکت های دانش بنیان به این عرصه همیشه وجود داشته است، بیان کرد: اما همانطور که شاهد می باشیم حلقه های اتصال بین این فناوران و دستگاه های مسئول و متولی به خوبی تشکیل نشده است.
قادری فر با تاکید بر اینکه دستگاه های متولی و اجرائی به صورتی وظایف خودرا به دیگران پاس کاری می کنند، اظهار داشت: ما هم هنوز در حوزه شرکت های دانش بنیان نتوانستیم انسجام و تمرکزی به وجود بیاوریم تا بعنوان مثال شرکت های دانش بنیان در حوزه آلودگی هوا ورود پیدا کنند.
وی با تاکید بر اهمیت ورود خودرو های برقی و برقی سازی وسایل نقلیه همچون موتورسیکلت ها اظهار داشت: گزارشها گواه بر این است که موتورسیکلت ها سهم بسیار زیادی در آلایندگی های شهر تهران دارند اما هنوز به صورت جدی به این عرصه ورود نشده که بتوان از موتورسیکلت های برقی بهره برد.
به گفته وی، شاید یکی از دلیلهای عدم توفیق در این حوزه این است که بازارسازی مناسب و مدل کسب و کاری مناسبی را برای شرکت های دانش بنیان، واحدهای فناور و استارت اپ ها در این حوزه را تعریف نکردیم؛ ما اهتمام داریم این کار را انجام دهیم و اگر این اتفاق بیافتد طبیعتاً شرکتها می تواند ظهور و بروز جدی تری در رفع آلودگی هوا داشته باشند.
وی با اشاره به برخی اقدامات در زمینه کاهش آلودگی هوا با فناوری و نوآوری، اظهار داشت: در سالهای گذشته برخی اقدامات برای کاهش آلودگی هوا همچون استفاده از کاتالیست های خودرو، بهینه سازی موتورخانه ها و… توسط برخی شرکت های دانش بنیان و استارت اپ ها انجام شده و بوسیله معاونت علمی هم شاهد حمایت هایی بوده ایم.
وی اشاره کرد: اما همانطور که پیداست نگاه فراگیری به این عرصه وجود ندارد بدین جهت توفیق چندانی در عرصه کاهش آلودگی هوا بواسطه شرکت های دانش بنیان، استارت اپ ها و واحدهای فناور حاصل نشده است.
وی افزود: در هر صورت اقدامات خوبی توسط فناوران انجام گرفته ولی تداوم پیدا نکرده است.
قادری فر با اشاره به دیگر اقداماتی که استارت اپ ها به آن ورود پیدا کرده اند، اظهار داشت: بهینه سازی و ارائه معاینه فنی به موتورخانه های مسکونی یکی از این اقدامات بوده که این مساله در افزایش غلظت آلاینده خصوصاً در فصول سرد سال تأثیر زیادی دارند؛ این طرح به صورت پایلوت در چند مجتمع در منطقه دو تهران با کمک شهرداری آغاز شد تا در حوزه بهینه سازی موتورخانه ها معاینه فنی مورد پیگیری قرار بگیرد.
رئیس مرکز فناوری های راهبردی معاونت علمی با اعلان اینکه در حقیقت پتانسیل پشتیبانی از استارت اپ ها و دانش بنیان ها در حوزه رفع آلودگی هوا وجود دارد، اظهار داشت: همانطور که می بینیم این بازار، بازار بزرگی است ولی در صورتیکه مدل کسب وکار این حوزه را به خوبی تعریف نماییم.
وی اشاره کرد: اگر بتوان در این عرصه به خوبی عمل کرد و مردم هم خصوصاً در حوزه کاهش مصرف انرژی و گاز به خوبی عمل کنند می توان امیدوار بود که با یک عزم جدی و جهادی موفقیتی حاصل شود.
منبع: كوتاه كننده لینك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب