URL



پیشبینی میزان خطر كرونا با یك آزمایش خون

پیشبینی میزان خطر كرونا با یك آزمایش خون

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود نشان داده اند که شاید یک آزمایش خون ساده بتواند به پیشبینی سریع خطرات ناشی از کووید-۱۹ کمک نماید.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از نیوزوایز، یکی از جنبه های آزاردهنده بیماری همه گیر کووید-۱۹، این است که پزشکان نمی توانند پیشبینی کنند که بیماری کدام یک از افراد تازه بستری شده، مقرر است شدیدتر شود و پیامدهایی مانند ضرورت استفاده از لوله تنفسی، دیالیز کلیه و یا مراقبت های ویژه را به همراه داشته باشد. آگاهی از سن بیمار و شرایط پزشکی او می تواند به پیشبینی چنین پیامدهایی کمک نماید اما هنوز هم هنگامی که بیماران جوان تر و به ظاهر سالم تر، گرفتار عوارض شدید می شوند که به مرگ می انجامند، برای پزشکان حیرت انگیز است.
پژوهشگران "دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن" (WUSM) در بررسی جدیدی نشان داده اند که یک آزمایش خون نسبتا ساده و سریع می تواند یک روز بعد از بستری شدن بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان، پیش بینی نماید که آیا در معرض مبتلا شدن به عوارض شدید و مرگ قرار می گیرند یا خیر.
این آزمایش خون، سطح "DNA میتوکندریایی" (mtDNA) را اندازه گیری می کند. ریختن DNA میتوکندریایی به بیرون از سلول ها و وارد شدن آن به جریان خون نشان داده است که نوع خاصی از مرگ شدید سلول در حال رخ دادن است.
"اندرو گلمان" (Andrew Gelman)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: پزشکان برای ارزیابی وضعیت بیماران مبتلا به کووید-۱۹، به ابزار بهتری نیاز دارند چونکه خیلی از ذخیره های درمانی کم هستند و بعضی از بیماران هم بدون درمان های فشرده، بهتر خواهند شد.
وی ادامه داد: نکات بسیاری در مورد این بیماری وجود دارد که هنوز از آنها بی اطلاع هستیم. ما باید بفهمیم که چرا بعضی از بیماران صرف نظر از سن یا سلامتی آنها، به کام مرگ گرفتار می شوند. بررسی های ما نشان می دهند که صدمه رسیدن به بافت می تواند یکی از علل بروز این مشکل باشد.
پژوهشگران باور دارند که شاید این آزمایش بتواند بعنوان روشی برای پیشبینی شدت بیماری و همینطور بعنوان ابزاری برای طراحی بهتر آزمایش های بالینی به کار برود. شاید این ابزار بتواند بیمارانی را که درمان های ویژه ای برای آنها مفید هستند، شناسایی کند.
پژوهشگران تمایل دارند که توانایی این آزمایش را برای نظارت بر تأثیر روش های درمانی جدید مورد بررسی قرار دهند.
این پژوهش، در مجله "JCI Insight" به چاپ رسیده است.




منبع:

1399/10/28
15:04:38
0.0 / 5
715
تگهای خبر: آزمایش , ابزار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک