كم خوابی و استرس، می تواند نشانه هایی مشابه ضربه مغزی به دنبال داشته باشد
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی دریافته اند که کم خوابی و استرس می توانند نشانه هایی مشابه ضربه مغزی را به دنبال داشته باشند.
به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از نوروساینس نیوز، یک پژوهش جدید که در "دانشگاه ایالتی اوهایو"(Ohio State University) انجام شده، نشان داده است که خیلی از افراد امکان دارد زندگی خویش را با نشانه هایی مانند ضربه مغزی بگذرانند. یافته های این بررسی از نظر پژوهشگرانی حمایت می کند که عقیده دارند ورزشکاران بهبود یافته از صدمه مغزی باید مورد ارزیابی قرار بگیرند و به صورت فردی درمان شوند.
در یک بررسی صورت گرفته در سطح ملی، بین ۱۱ تا ۲۷ درصد ورزشکاران دانشگاهی که هیچ سابقه ای از ضربه مغزی نداشتند، نشانه هایی را گزارش دادند که با معیارهای "سندروم بعد از ضربه مغزی"(PCS) مطابقت داشت. در این پژوهش که طی آن حدود ۳۱ هزار ورزشکار مورد بررسی قرار گرفتند، سه عامل کمبود خواب، مشکلات سلامت روحی و استرس بعنوان بیشترین احتمال برای پیشبینی نشانه های سندروم ضربه مغزی مشخص شدند.
به جز گروهی از دانشجویان که نشانه های شبیه به ضربه مغزی را گزارش دادند، بین نیم تا سه چهارم همه ورزشکاران هم یک یا چند نشانه را گزارش دادند که معمولا افراد مبتلا به ضربه مغزی، آنها را تجربه می کنند. بیشتر این نشانه ها، خستگی، کمبود انرژی و خواب آلودگی هستند.
"ژاکلین کیسس"(Jaclyn Caccese)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: تعداد این افراد زیاد بود و با پژوهش های پیشین در این حوزه سازگاری داشت اما این نتایج واقعا تکان دهنده هستند. این شرکت کنندگان، افراد نخبه ای هستند که تناسب اندام دارند و نشانه هایی را گزارش می دهند که معمولا به دنبال ضربه مغزی پیش می آید؛ ازاین رو با بررسی مردم عادی، احیانا حتی می توان میزان بیشتری از این نشانه ها را یافت.
به قول پژوهشگران، درک این نکته مهم می باشد که چندین منبع از این نشانه ها وجود دارند. دانستن سوابق پزشکی ورزشکاران و وضعیت نشانه های اساسی آنها هم امکان دارد به پزشکان کمک نماید تا به پیشبینی عواملی بپردازند که از پیش وجود داشته اند و عواملی که سبب بهبودی ضربه مغزی شده اند.
کیسس افزود: وقتی بیماری به کلینیک رجوع می کند که یک ماه یا بیشتر از ضربه مغزی او می گذرد، باید بدانیم که قبل از ضربه مغزی، چه نشانه هایی را تجربه کرده تا بدانیم که آیا نشانه های کنونی ناشی از ضربه مغزی است و یا دلیل دیگری دارد. سپس می توانیم درمان نشانه های در ارتباط با ضربه مغزی را آغاز نماییم تا امکان بهبودی سریع تر فراهم گردد.
این پژوهش برای پر کردن شکاف هایی طراحی شد که در مورد اثرات ضربه مغزی و بازیابی ورزشکاران دانشگاه ها و دانشگاه های نظامی وجود دارند. روند این پژوهش، با جمع آوری و بررسی داده در مورد زنان و مردانی صورت گرفت که در رشته های گوناگون ورزشی شرکت می کنند و دوره های آموزش نظامی را می گذرانند.
این پژوهش، ۱۲ هزار و ۳۹ دانشجوی دانشگاه های نظامی و ۱۸ هزار و ۵۴۸ دانشجوی ورزشکار از "اتحادیه ملی ورزش دانشگاهی" (NCAA) را در بر می گرفت.
تجزیه و تحلیل های آماری نشان داد که چه عواملی در سوابق پزشکی ورزشکاران، بیشترین ارتباط را با نشانه های سندروم بعد از ضربه مغزی دارند. ۱۷/۸ درصد از مردان و ۲۷/۶ درصد از زنان دانشگاه های نظامی، نشانه هایی را گزارش دادند که به معیارهای ضربه مغزی نزدیک بود. در بین اتحادیه ملی ورزش دانشگاهی، ۱۱/۴ درصد از مردان و ۲۰ درصد از زنان، نشانه هایی مشابه نشانه های ضربه مغزی گزارش دادند.
در هر دو گروه، مشکلات در ارتباط با خواب بخصوص کمبود خواب قبل از آزمایش و همینطور مشکلات روانشناختی که از پیش وجود داشته اند و سابقه میگرن، به بروز نشانه هایی منجر گردید که با معیارهای در ارتباط با ضربه مغزی شباهت دارند. در بین دانشجویان، مشکلات دانشگاهی و همینطور سال اول بودن، احتمال بروز نشانه هایی شبیه به ضربه مغزی را زیاد می کند. سابقه افسردگی هم در رسیدن به شرایط ضربه مغزی تأثیر دارد.
کیسس اظهار داشت: شاید ما بتوانیم منبعی از علائم مخصوص به ضربه مغزی ایجاد نماییم. این پروژه دیگری از این مجموعه است و تلاشی به حساب می آید برای این که گروهی از علائم ویژه را ببینیم که می توانند به شناسایی افرادی که گرفتار ضربه مغزی شده اند، کمک کنند.
همینطور هدف از این پژوهش، شناسایی عواملی است که به پیشبینی نتایج ناشی از ضربه مغزی در دانشجویانی که به آن گرفتار می شوند، کمک می کنند.
کیسس افزود: این پژوهش نه تنها به پزشکان نشان داده است که باید شرایط افراد را قبل از صدمه دیدگی بررسی نمایند، بلکه داده هایی را عرضه می دهد که به تفسیر داده های به دست آمده از بیماران دیگر کمک می کنند. ما در مورد این که چرا افراد، نشانه های دائمی دارند، چیزی نمی دانیم؛ بنابراین تلاش داریم این مورد را بهتر درک نماییم تا امکان پیشبینی بهبودی در افراد فراهم گردد.
این پژوهش، در مجله "Sports Medicine" به چاپ رسید.
منبع: كوتاه كننده لینك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب