پاسخ به سوالات و حل مسائل ریاضی ساده در خواب!
مطالعات جدید نشان میدهد صحبت کردن با فردی که در حال رویا دیدن است امکان پذیر است.
به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از سایمکس، دانشمندان بین المللی دریافتند که افراد در هنگام خواب همراه با حرکت سریع چشم REM(مرحله ای از خواب که در آن بدن در خواب عمیق است اما واکنش مغز در حالت بیداری است) می توانند به پژوهشگران گوش کنند و پاسخ دهند. آنها می گویند شرکت کنندگان سوالات را درک می کنند و حتی پاسخ می دهند. پژوهشگران ۳۶ نفر که رویای شفاف می دیدند(حالتی که فرد از رویا دیدن خود آگاه است) را در چهار کشور مورد مطالعه قرار دادند.
رویاها ما را به واقعیتی متفاوت می برند و هنگامی که در خوابی عمیق هستیم اتفاق می افتند. بدین سبب توقع نداریم فردی که در دیدن رویای شفاف است بتواند سوالات را درک کند و به آنها پاسخ دهد اما تحقیقاتی که بتازگی در مجله ی "Current Biology" به چاپ رسیده نشان میدهد این امر امکان پذیر است.
کن پلر(Ken Paller) نوسینده ی اصلی مقاله از دانشگاه نورث وسترن (Northwestern) می گوید: افرادی که در خواب همراه با حرکت سریع چشم REM (مرحله ای از خواب که در آن بدن در خواب عمیق است اما واکنش مغز در حالت بیداری است) هستند می توانند با یک محقق ارتباط برقرار کنند و و وارد بحث شوند. ما همین طور متوجه شدیم که افرادی که در خواب هستند می توانند سوالات را درک کرده، پردازش کنند و به آن پاسخ دهند. بیشتر مردم تصور می کنند که این مساله امکان پذیر نیست و وقتی از فرد سوالی پرسیده می شود یا فرد بیدار شده و یا نمی تواند به سوال پاسخ دهد.
بااینکه خواب دیدن تجربه ای مشترک برای همه است اما داشمندان هنوز موفق به یافتن توضیح مناسبی برای آن نشدند. تعریف هایی که یک فرد از خواب خود می کند قابل اتکا نیست و با فراموشی جزئیات هم راه است، بدین سبب پلر و همکارانش تصمیم گرفتند با افراد هنگامی که در حال دیدن رویای شفاف هستند ارتباط برقرار کنند.
پژوهشگران نوشتند: هدف ما یافتن راهی برای ارتباط با فضانوردی در جهان دیگر است. اما این دفعه این جهان از خاطرات ذخیره شده در مغز تولید شده است. پژوهشگران دریافتند یافتن راهی برای این ارتباط به تحقیقات آینده در مورد درک بهتر رویاها، حافظه و ارتباط خواب دیدن و حافظه کمک می نماید.
پژوهشگران ۳۶ نفر را که رویای شفاف داشتند مورد مطالعه قرار دادند. رویای شفاف رویایی است که فرد در آن از اینکه رویا می بیند باخبر است. این مقاله غیرمعمول است برای اینکه در آن از چهار آزمایش مستقل برای رسیدن به هدفی یکسان انجام شده است. علاوه بر پژوهشگران دانشگاه نورث وسترن در ایالات متحده، گروهی دیگر در دانشگاه سوربون فرانسه، گروهی در دانشگاه Osnabrück آلمان و پژوهشگران دانشگاه پزشکی رادبود هلند در این تحقیقات شرکت داشتند.
کارن کنکلی(Karen Konkoly) دانشجوی دکترا در دانشگاه نورث وسترن و نویسنده ی اصلی مقاله می گوید: ما همه ی این نتایج را در کنار هم قرار می دهیم برای اینکه معتقدیم ترکیب این نتایج که با چهار رویکرد مختلف در چهار آزمایشگاه انجام گرفته، حقیقت این پدیده ی ارتباط دو طرفه را اثبات می کند.
یکی از افرادی که در برقراری این ارتباط دو طرفه موفق بود فردی مبتلا به حمله خواب بود که بطور مکرر رویای شفاف می دید. در بین باقی افراد برخی تجربه زیادی در دیدن رویای شفاف داشتند و برخی نداشتند. بطور کل پژوهشگران فهمیدند که افراد در هنگام خواب دیدن می توانند دستورالعمل ها را دنبال کنند، ریاضیات ساده انجام دهند، پاسخ بله یا خیر بدهند و تفاوت بین محرک های حسی را تشخیص دهند. آنها می توانستند با حرکات چشم یا عضلات صورت برای پاسخ دادن استفاده کنند. پژوهشگران این مساله را "رویا دیدن تعاملی" نامیدند.
کنکلی می گوید: در تحقیقات آینده در مورد خواب دیدن از روش های مشابه جهت بررسی تفاوت توانایی های شناختی در هنگام خواب و بیداری استفاده خواهد شد. همین طور از این روش ها می توان برای تشخیص صحت حرف های افراد بعد از خواب استفاده نمود. خارج از محیط آزمایشگاه این روش ها می توانند به گونه های مختلف به افراد کمک نماید. بطور مثال: حل کردن مشکلات در طول خواب و یا ارائه چاره هایی جدید برای مقابله با کابوس دیدن. هدف تحقیقات بعدی توسط پژوهشگران هر چهار گروه درک بهتر ارتباط بین خواب و پردازش حافظه و تاثیر خواب دیدن بر روی حافظه است.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب