۸ فناوری كه موجب امنیت بیشتر ما می شوند
پیشرفت در تکنولوژیهای جدید موجب امنیت بیشتر ما می شود. نه فقط شکل های مختلفی از رمزگذاری به محافظت از پرونده ها و اسناد دیجیتالی کمک می نماید بلکه پیشرفت در زمینه ی تشخیص صدا و کنترل حرکات نیز موجب ایجاد امنیت برای ما شده است.
به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا، فناوری ها همین طور به ارتباطات ما، آموزش و کار ما شکل می دهند. بااینکه همیشه در مورد مفید یا مضر بودن توسعه ی فناوری و آن شک و شبهه هایی وجود داشته است اما شکی نیست که برخی فناوری ها به امن تر شدن جامعه کمک می کنند. در اینجا به تعدادی از این فنآوری ها اشاره می کنیم:
رمزگذاری داده ها
از آنجائیکه هک کردن کامپیوترها ازراه دور به یک نگرانی بزرگ تبدیل گشته انتقال داده ها به یک هارد دیسک محلی و یا بهتر از آن به چند هارد دیسک می تواند بهترین چاره برای شرکتها برای امن ماندن اطلاعاتشان باشد. سیستم های رمز گذاری داده که مبتنی بر سخت افزار و نرم افزار هستند اطلاعات را رمزگذاری می کنند تا فقط اشخاص مجاز بتوانند آنرا بازیابی کرده و بخوانند.
ردیابی کامپیوتر گم شده
شما می توانید از تمامی اطلاعات ارزشمندی که در یک کامپیوتر خاص ذخیره کرده اید محافظت کنید حتی اگر آن کامپیوتر گم شود. برنامه ی رایگان و پولی جدیدی مانند پری(Prey) و لوجک(LoJack) به شما این امکان را می دهد که مکان دستگاه گم شده را ردیابی کنید و هارد دیسک دستگاه را توسط تلفن همراه یا دستگاه قابل اطمینان دیگری قفل کنید.
اثرانگشت و اسکن صورت جایگزین رمزها می شود
در گذشته و بطور سنتی دسترسی به اطلاعات کامپیوتر شخصی توسط رمزهای نوشتاری انجام می شد اما امروزه خیلی از دستگاهها دارای قابلیت شناسایی اثرانگشت هستند. هکرها شاید بتوانند رمز شما را حدس بزنند اما بازسازی اثرانگشت کار بسیار سختی خواهد بود. گزینه ی قابل توجه دیگری نیز وجود دارد که با بررسی مختصات ریاضیاتی صورت شما برنامه ها می توانند به شما اجازه ی دسترسی به داده ها را بدهند. جزئیاتی مانند فاصله ی چشم ها در کامپیوتر ثبت می شود تا کامپیوتر بتواند شما را از فرد دیگری تشخیص دهد.
درهای خانه را ازراه دور قفل کنید و سیستم امنیتی را فعال کنید
اگر با عجله خانه را ترک کرده باشید و فراموش کرده باشید درها را قفل کنید با تلفن همراه می توانید این کار را انجام دهید این فناوری همین طور زمانی که افراد معتمد هنگامی که شما در خانه نیستید به خانه شما می آیند نیز کارآمد است. کافی است هنگامی که فرد مورد نظر به خانه شما رسید، اجازه ی دسترسی بدهید. فناوری دیگری وجود دارد که در صورت ورود دزد به خانه هشداری فوری به موبایلتان ارسال می کند فرقی نمی کند در خانه باشید یا کیلومترها دورتر. این هشدار به شما کمک می نماید تا اقداماتی احتیاطی برای اطمینان از امنیت خودتان و خانوده تان انجام دهید.
حسگر تشخیص دهنده ی صدای شلیک
شرکت شات اسپاتر(ShotSpotter) یک فناوری نظارت صوتی ساخته است که می تواند صدای شکلیک اسلحه را تشخیص داده و محل آنرا به مقامات اعلام کند. حسگرهایی که در مکان های پر جرم و جنایت نصب شده صدای شلیک را ضبط کرده و زمان وقوع آنرا ثبت کرده و هشداری می فرستد. با بهره گیری از سامانه موقعیت یاب جهانی(جی پی اس) این سیستم می تواند محدوده ی شکلیک را بر طبق زمانی که طول می کشد صوت به هر یک از حسگرها برسد، مشخص نماید. این سیستم در شهرهایی مثل نیویورک با موفقیت کار کرده و الان در ایالات متحده و آفریقای جنوبی دردسترس است.
ربات هایی که صحنه ی جرم را بررسی می کنند
ربات هایی در دانشکده ی مهندسی لاسوند(Lassonde) دانشگاه یورک(York) در حال ساخت هستند که می توانند صحنه های جرم خطرناک را بازرسی کنند. بخصوص آن دسته که مواد بیولوژیکی، شیمیایی یا انفجاری دارند. این ربات ها دارای دوربین و ردیاب هستند و می توانند بطور زنده از محیط عکس و داده بفرستند. این ربات ها همین طور قادرند نقشه های پیشرفته ی سه بعدی از محیطی که بررسی می کنند بسازند. این فناوری برای امدادرسانی هنگام وقوع بلایای طبیعی نیز کاربرد دارد.
خودروهای سخنگو
همه ی ما درباره ی اتومبیل های خودران شنیده ایم اما آیا می دانستید خودرو ها می توانند صحبت نیز بکنند؟ ارتباط خودرو ها با یکدیگر می تواند به جلوگیری از رخ دادن تصادفات و کاهش راه بندان کمک زیادی کند. تصادفات رانندگی سالانه منجر به مرگ یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در جهان می شود که ۲۵ درصد مرگ های ناشی از جراحات را تشکیل می دهد. اگر اتومبیل ها با یکدیگر صحبت کنند می توانند اطلاعاتی چون سرعت، موقعیت و مسیر را ردوبدل کنند.
سیستم هشدار سریع آتش سوزی جنگل ها
آتش سوزی در جنگل ها سالانه جان ۴۰۰ هزار نفر را می گیرد و در اثر تغییرات جوی هرساله آتش سوزی های بیشتری رخ می دهد و تعداد کشته شدگان درحال افزایش است. خوشبختانه تعدادی از محققان دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله در عبرستان سعودی با بهره گیری از چاپگرهای سه بعدی سنسوری بی سیم و ارزان ساخته اند که قابل اعتماد و یکبار مصرف است و می تواند گازهای مضر و تغییرات دما و رطوبت را در مناطق بزرگ تشخیص دهد. این حسگرها می توانند در دمای ۷۰ درجه ی سانتی گراد کار کنند و در صورت افتادن از ارتفاع ۱۵ فوتی (۴.۵ متری) سالم بمانند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب