ارزیابی صدمه های مغزی با كمك نور
به گزارش کوتاه کننده لینک مهندسان پزشکی و مغز و اعصاب دانشگاه کالیفرنیا دیویس در مطالعه اخیرشان از یک روش جدید و غیرتهاجمی برای اندازه گیری جریان خون مغزی با نور اطلاع داده اند. به قول محققان میتوان از این روش برای تشخیص فعالیت مغز استفاده نمود.
به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از تی ان، این روش جدید که طیف سنجی موج پخش کننده تداخل سنجی عملکردی(fiDWS) نام دارد، ارزان تر از فناوری موجود است و میتوان از آن برای ارزیابی صدمه های مغزی یا انجام تحقیقات علوم اعصاب بهره برد.
"ویوک سینیواسان"(Vivek Srinivasan) محقق این مطالعه اظهار داشت: با استفاده از این روش ما می توانیم میزان عملکرد مغز در تنظیم جریان خون و فعالیت مغز را به صورت غیرتهاجمی در انسان ارزیابی نماییم.
دو درصد از وزن بدن انسان را مغز تشکیل می دهد اما ۱۵ تا ۲۰ درصد جریان خون را از قلب می گیرد. اندازه گیری جریان خون مغزی برای تشخیص سکته های مغزی و پیشبینی صدمه ثانویه در خونریزی های زیر عنکبوتیه یا صدمه های مغزی مهم می باشد. پزشکانی که در بخش مراقبت های ویژه عصبی هستند با تصویربرداری از جریان خون مغز و بررسی میزان اکسیژن رسانی سطح بهبودی بیمار را کنترل می کنند.
فناوری های موجود برای تشخیص این امر گران است و نمی توان از آنها به صورت مداوم استفاده نمود. بعنوان مثال هم اکنون برای تصویربرداری از جریان خون مغزی به ام آر ای یا اسکنر توموگرافی کامپیوتری نیاز است که هزینه هر دوش روش بالا است. فناوری های دیگری مانند فناوری های مبتنی بر نور مانند طیف شناسی فروسرخ نزدیک هم وجود دارند اما این روش ها هم دارای اشکالاتی همانند دقت در اندازه گیری هستند.
اما نحوه عملکرد روش جدید این گونه است که طی آن نور فروسرخ نزدیک از راه بافت های بدن به داخل مغز نفوذ می کند. اگر لیزر فروسرخ نزدیک را به پیشانی فردی بتابانید، نور بارها توسط بافت(از جمله سلول های خونی) پراکنده می شود. با برداشتن نوسان سیگنال نوری که از جمجمه و پوست سر عبور می کند پزشکان می توانند اطلاعاتی در مورد جریان خون در داخل مغز بدست آورند.
یافته های این مطالعه در مجله "Science Advances" منتشر گردید.
منبع: gph.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب