URL



توسط محققان دانشگاه امیركبیر؛

تشخیص خطر شكستگی ناشی از برداشتن تومور پیش از جراحی امكان پذیر شد

تشخیص خطر شكستگی ناشی از برداشتن تومور پیش از جراحی امكان پذیر شد

به گزارش کوتاه کننده لینک محققان کشور موفق شدند با عرضه روش بیومکانیکی نوینی، خطر و احتمال شکستگی ناشی از برداشتن تومور استخوانی را پیش از عمل جراحی تعیین کنند تا از عوارض شکستگی های پس از عمل کاسته شود.



به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، آزاده قوچانی دانش آموخته دکترای دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «ارائه معیاری بیومکانیکی برای بازسازی حفره های به جا مانده بعد از تخلیه تومور سلول غول آسا؛ تحلیل اجزای محدود و آزمون های تجربی» اظهار داشت: شکستگی های پس از عمل یکی از اشکالات شایع بیماران مبتلا به تومور استخوانی بعد از خارج کردن تومور به حساب می آید.
وی اضافه کرد: با این وجود هیچ معیار دقیقی برای تعیین بیماران با خطر شکستگی بالا وجود ندارد. معیارهایی که هم اکنون استفاده میشوند مانند «مایلرز»بر مبنای داده های بیومکانیکی دقیق نیستند و به صورت کیفی و تقریبی پارامترهای موثر در شکستگی را لحاظ میکنند.
وی افزود: در نتیجه این روش با خطای زیادی در تشخیص همراه هستند اما هدف ما در این تحقیق عرضه یک معیار کمی و بیومکانیکی برای تعیین بیماران با خطر و احتمال شکستگی بالا بود تا بتوان این بیماران را پیش از عمل شناسایی کرد و اقدامات پیشگیرانه و روش مناسب بازسازی حفره به جا مانده از تخلیه تومور را در حین عمل بکار برد.
وی اضافه کرد: این اقدامات می تواند از شکستگی های پس از عمل و احتیاج به جراحی مجدد برای تثبیت و درمان آن شکستگی جلوگیری نماید.
محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر ضمن اشاره به روند کار خود تصریح کرد: در این تحقیق با استفاده از روش اجزای محدود که با تست های برون تنی روی استخوان جسد انسان اعتبارسنجی شد، مدلی از استخوان ران انسان را استخراج کردیم که با دقت بالایی استقامت استخوان را بعد از برداشتن تومور پیشبینی می کند.
قوچانی تصریح کرد: همینطور با بررسی اثر اندازه و مکان تومور روی استقامت استخوان، اندازه بحرانی و مکان های با خطر و احتمال بالای شکستگی تومور را پیدا کردیم.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: نتایج حاصل میتواند به پزشکان ارتوپد در شناسایی بیماران با احتمال شکستگی بالا کمک نماید تا بموقع اقدامات پیشگیرانه از شکستگی را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه انجام تست های آزمایشگاهی روی نمونه های استخوانی انسان به دلیل محدودیت این منابع یکی از دشواری های کار بود، اظهار داشت: همینطور عدم دسترسی به نرم افزار های پیشرفته مدلسازی به دلیل تحریم های موجود از دیگر دشواری ها بود که با برنامه نویسی و کد نویسی در نرم افزار های مهندسی موجود این مشکل تا حد زیادی رفع شد.
وی افزود: طرح عرضه شده یک طرح بین رشته ای مهندسی پزشکی و ارتوپدی است که با استفاده از روش های تست های برون تنی و روش اجزای محدود انجام شده است.
وی ضمن اشاره به کاربردهای این طرح اظهار داشت: تعیین بیماران مبتلا به تومور با خطر و احتمال شکستگی بالا پیش از عمل تخلیه تومور، و یا توسعه مدل برای تعیین بیماران مبتلا به پوکی استخوان و در معرض شکستگی پاتولوژیک میتواند از کاربردهای دیگر مدل عرضه شده در این طرح باشد. همچنین، هم اکنون این طرح جهت بررسی خطر شکستگی در بیماران مبتلا به تومور استخوانی در استخوان های بلند دیگر به منظور استخراج معیاری جامع برای تعیین احتمال شکستگی بعد از برداشتن تومور استخوانی درحال توسعه است.
به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از مهر، این طرح در دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر (گروه بیومکانیک) انجام شده است. و دکتر محمد حسین ابراهیم زاده (عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد) بعنوان مشاور این طرح بوده اند.
بخشی از نتایج این پژوهش، در مجله معتبر Scientific Reports از انتشارات Nature به چاپ رسیده است. همینطور یکی از مقالات عرضه شده حاصل از نتایج این طرح، در کنفرانس International Society Of Biomechanics (ISB/ASB ۲۰۱۹) در فهرست کوتاه مقالات برتر، و کاندید دریافت جایزه David Winter Young Investigator Award از جانب انجمن بین المللی بیومکانیک شده است.

1400/04/21
18:49:02
5.0 / 5
786
تگهای خبر: آزمایش , صنعت , نرم افزار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک