تهیه بستنی و لبنیات از شیر قارچ!
یک استارت آپ آمریکایی با وارد کردن کد ژنتیک پروتئین وی به قارچ، پروتینی با ساختار مولکولی یکسان با شیر ابداع کرده است.
به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از دیلی میل، با گذشت زمان تعداد بیشتری از مصرف کنندگان تأثیرات تولید محصولات لبنی بر محیط زیست را در نظر می گیرند. در همین راستا استارت آپی در کالیفرنیا ادعا می کند با استفاده از قارچ نوعی پروتئین ساخته که از لحاظ مولکولی با شیر گاو یکسان است. این ماده که درآزمایشگاه شرکت «پرفکت دی» ساخته شده را میتوان برای تهیه بستنی، پنیر و خوراکی های دیگر به کار برد. الان محبوبیت شیر جو، سویا و بادام در حال افزایش می باشد، اما رایان پاندیا و پرمول گاند، بنیانگذاران این شرکت به دنبال تولید ماده ای با کارآمدی خارق العاده و مواد مغذی بودند که در شیرهای گیاهی وجود ندارد. برای این منظور آنها کد ژنتیک پروتئین وی در شیر گاو را شناسایی نمودند. در مرحله بعد آنها کد مذکور را به یک قارچ به نام Trichoderma reesei افزودند که در تانک های تخمیر وجود دارد و پروتئین وی به وجود آوردند که در مرحله بعد خشک و به پودر تبدیل شد. قارچ Trichoderma reesei یک میکروارگانیسم سلولولتیک است که به منظور تولید آنزیم های سلولازی تحت شرایط تخمیر غوطه ور مورد استفاده قرار می گیرد. از سال ۲۰۲۰ میلادی پروتئین قارچی این شرکت در بستنی های گیاهی دو شرکت آمریکایی و یک شرکت هنگ کنگی به کار رفته است. شرکت پرفکت دی حالا به دنبال تاییدیه قانونی شرکای تجاری در کانادا، هند، اروپا و نقاط دیگر جهان است. هرچند شرکت ادعا می کند ماده مذکور کاملاً بدون لاکتوز است اما افراد مبتلا به حساسیت در مقابل شیر نباید آنرا مصرف کنند، چونکه پروتئین آن با پروتئین شیر گاو کاملاً یکسان است.
منبع: كوتاه كننده لینك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب