URL



نقش کووید-۱۹ در تشدید یک بیماری نادر عصبی

نقش کووید-۱۹ در تشدید یک بیماری نادر عصبی

به گزارش کوتاه کننده لینک پژوهشگران ˮدانشگاه آکسفوردˮ در بررسی جدید خود دریافته اند که کووید-۱۹ امکان دارد به تشدید یک بیماری نادر عصبی منجر شود.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه آکسفورد، بررسی جدیدی نشان داده است که مبتلا شدن به کووید-۱۹ می تواند نشانه های "سندروم گیلن باره" (Guillain-Barré syndrome) را تشدید کند.
همه گیری کووید-۱۹ از شروع سال ۲۰۲۰، سراسر جهان را تحت تاثیر ابتلای مستقیم یا نتایج اجتماعی و اقتصادی قرار داده است. پژوهشگران و مقامات بهداشت عمومی علاوه بر نشانه های شدید تنفسی و خطر عوارض بلندمدت، عوارض عصبی در رابطه با این بیماری را هم گزارش داده اند.
سندروم گیلن باره، یک اختلال خودایمنی است که در آن، سیستم دفاعی بدن به اعصاب حمله می کند و به ضعف عضلانی و گاه فلج شدن می انجامد. این بیماری می تواند هفته ها یا چندین سال طول بکشد. این بیماری، نسبتا نادر است اما می تواند شدید باشد.
از زمان آغاز همه گیری، پزشکان بیشتر از ۹۰ مورد تشخیص سندروم گیلن باره را به دنبال ابتلای احتمالی به کووید-۱۹ گزارش داده اند. با این حال، کاملا معلوم نیست که آیا کووید-۱۹ می تواند عامل محرک احتمالی باشد یا موارد گزارش شده، تصادفی هستند.
پژوهشگران "دانشگاه آکسفورد" (Oxford University) با استفاده از یک مجموعه بین المللی از بیماران مبتلا به سندرم گیلن باره، بیماران را از ۳۰ ژانویه تا ۳۰ مه ۲۰۲۰ مورد بررسی قرار دادند. در این زمان، ۴۹ بیمار مبتلا به سندرم گیلن باره از چین، دانمارک، فرانسه، یونان، ایتالیا، هلند، اسپانیا، سوئیس و انگلستان به پژوهش اضافه شدند.
در این پژوهش، ۲۲ درصد از بیماران مبتلا به سندرم گیلن باره در چهار ماه نخست همه گیری، ابتلای قبلی به کووید-۱۹ داشتند. سن این بیماران، بالای ۵۰ بود و بیشتر آنها فلج صورت را تجربه کرده بودند. نشانگرهای التهابی در ۷۳ درصد از بیماران مبتلا به گیلن باره که به کووید-۱۹ هم گرفتار شده بودند، در زمان بستری شدن در بیمارستان افزایش پیدا کرد. همه این بیماران، معیارهای تشخیص سندروم گیلن باره و کووید-۱۹ را داشتند.
نظر پژوهشگران این است که باآنکه احتمال یک ارتباط قوی میان مبتلا شدن به کووید-۱۹ و سندروم گیلن باره وجود ندارد. اما مبتلا شدن به کووید-۱۹ گاهی اوقات امکان دارد مبتلا شدن به سندرم گیلن باره را به همراه داشته باشد.
"بارت جیکوبز" (Bart Jacobs)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: پژوهش ما نشان داده است که کووید-۱۹ امکان دارد در موارد نادر با سندرم گیلن باره در ارتباط باشد، اما وجود یک رابطه واقعی هنوز باید ثابت شود.
این پژوهش، در مجله "Brain" به چاپ رسید.



1400/07/02
20:10:01
5.0 / 5
648
تگهای خبر: سایت , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک